Lopers

Hier stellen onze lopers van het team 2017 zich aan jullie voor. Wil je deze kanjers steunen door hen te sponsoren? Dat kan heel makkelijk met de donatiemodule van de Roparun: klik hier of op de foto van je favoriete loper.

Ik help graag mensen die het minder goed hebben. Vaak doe ik dat op een voor mij makkelijke manier, namelijk met m’n portemonnee. Nu vind ik het tijd worden om actiever en op een leuke manier een extra bijdrage leveren om anderen te helpen. Hardlopen is mijn hobby/passie/verslaving. Daarom loop ik mee met de Roparun.

 

20150525_145944Richard Singendonk

De Roparun is een avontuur voor het leven. Enerzijds voor die twee crazy pinksterdagen. Twee dagen lang pauzeloos onderweg en de show gaat altijd door. Dat is niet uit te leggen, dat moet je meemaken. Ik wil via die Roparun in mijn drukke leven tijd vrijmaken voor de medemens, omdat ik kanker een verschrikkelijke ziekte vind en dat in familiekring en van dichtbij mee heb moeten maken. Op deze wijze en zolang ik gezond ben, kan ik proberen voor andere mensen de pijn te verzachten en hopelijk ook voor hen een lach op het gezicht te toveren.

 

 

 

Jan van Duin Jan

#RR18 wordt alweer mijn 6e Roparun. Mijn eerste Roparun begon als een gek avontuur. Ik ging mee als fietser. Natuurlijk had ik iets met het doel: zorg aan mensen met kanker. Iedereen wordt direct of indirect geraakt door deze ziekte. Soms blijft het redelijk ver maar soms komt het erg dichtbij. Na die eerste Roparun was ik “om”. Het was een onvergetelijke belevenis die zich moeilijk laat beschrijven in een paar woorden. De volgende edities van de Roparun ging ik mee als hardloper, en ieder jaar kreeg de tocht meer betekenis voor mij. Iedere keer had ik één of meerdere namen in mijn achterhoofd. Mensen die ziek zijn, maar ook mensen die inmiddels zijn overleden. Het is een voorrecht dat wij in gezondheid met deze sportieve prestatie geld mogen inzamelen voor deze mensen. En daarom doen ons team dit met hart en ziel, voor 100%!

 

 

Hanneke Vliet Vlieland han ropa 2015

Mijn eerste keer Roparun was in 2012 en dat was voor mij een ervaring die je leven een beetje verandert. En het mooie is, dat is het sindsdien ieder jaar geweest. Niet alleen het op elkaar aangewezen zijn, het teamwork, de fysieke inspanningen en met weinig slaap er vol voor gaan, maar vooral de kans krijgen om iets te kunnen doen voor mensen met een ziekte die je zo machteloos doet voelen, dat is wat voor mij wat Roparunnen uniek maakt.

 

 

guusGuus van Zeeland

Ik ben Guus van Zeeland en ik loop al een hele tijd hard, maar dit is de eerste keer dat ik aan de Roparun mee doe. Hardlopen voor mij is een uitlaatklep en een manier om fit te blijven. Het mooie aan hardlopen vind ik dat het heel laagdrempelig is. Mijn dochtertje van vier loopt hard en haar opa ook. Het is iets wat bijna iedereen kan, maar tegelijkertijd is het ook erg moeilijk om echt erg hard te kunnen lopen. Dit contrast maakt het voor mij zo’n boeiende sport.
Dat ik door het beoefenen van mijn hobby ook nog eens een steentje kan bijdragen aan Stichting Roparun en de aangesloten goede doelen, maakt deze sport voor mij alleen nog maar meer bijzonder. Ik heb er zin in om er samen met De Vrienden van Berkel een mooie editie van de Roparun van te maken!

 

 

 

 

andre

André van der Gaag

Dit wordt mijn zesde roparun! Ik ondersteun dit jaar dit geweldige team als loper. Het motto van de Roparun zegt genoeg: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.” Ik ben er trots op dat ik hier samen met de ‘Vrienden van Berkel’ een klein steentje kan aan bijdragen. Op naar een mooi Pinksterweekend!

 

 

 

 

 

 

matthijsMatthijs van der Beek

Ik ben Matthijs van der Beek en ga dit jaar voor de derde keer mee als loper van de Vrienden van Berkel. De Roparun vind ik een prachtig evenement en wederom vind ik het een voorrecht dat ik hier aan mag meedoen. De gedachte dat ik mensen die lijden aan kanker (en hun omgeving) kan helpen motiveert mij enorm. De Roparun haalt het beste in mij naar boven als atleet. De afgelopen twee edities stond ik versteld dat ik zolang een hoog tempo kon aanhouden. Dit komt zeker ook door de goede chemie in ons team. Iedereen zet zich voor de volle honderd procent in en deze teamgeest maakt deze estafetteloop wel iets heel moois. Ik kijk er dus alweer naar uit om met deze groep kanjers weer te vlammen in het Pinksterweekend en zoveel mogelijk teams te kloppen!

 

IMG_20171030_162105-4Jan van de Erve

Ik ben Jan van de Erve, geboren en getogen in Bergschenhoek waar ik met mijn vrouw Marina en dochter Mirte woon. Ik vind het een hele eer dat ik ben gevraagd om dit jaar mee te lopen in team 33 – Vrienden van Berkel. Dit team is toch wel een begrip in Lansingerland en omstreken. Ieder jaar zie ik weer de verschillende berichten in de lokale media met mooie foto’s waar het enthousiasme vanaf spat en de fantastische bedragen die worden opgehaald voor de goede doelen van de RoParun in de strijd tegen kanker. ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”, is het motto van de RoParun en dat motto krijgt pas echt betekenis wanneer je te maken krijgt met deze slopende ziekte. Iets waar helaas veel mensen over kunnen meepraten.
Hardlopen is al bijna 35 jaar een grote passie van me. In 1987 liep ik voor het eerst de marathon van Rotterdam. Net als dit jaar was het toen ook een warme editie en eenmaal over de finish verzuchtte ik nog: dit doe ik dus nooit meer! Ik heb geen woord gehouden want er volgden nog 160 (ultra)marathons en nog steeds haal ik erg veel plezier uit het hardlopen. Ik zie ernaar uit om samen met dit team een mooie prestatie neer te zetten tijdens het pinksterweekend en bovenal veel geld op te halen voor het goede doel.
Victor GeraedtsVictor Geraedts

Mijn naam is Victor Geraedts en dit wordt mijn eerste Roparun. Op het laatste moment ben ik toegevoegd aan de ‘Vrienden van Berkel’ en ga ik mij als loper inspannen om met dit team een fantastische prestatie neer te zetten. Een evenement als de Roparun stimuleert mij als atleet om het maximale uit zowel mijzelf als elkaar te halen. Het rennen van Parijs naar Rotterdam neemt “slechts” een weekend in beslag, maar hopelijk kunnen onze inspanningen voor langere tijd bijdragen aan het verbeteren van de zorg voor kankerpatiënten. Ik ben er trots op om met dit team op deze manier bij te kunnen dragen aan de stichting Roparun en zet me daar graag maximaal voor in!

 

 

Vrienden van Berkel

Roparun team 33 De Vrienden van Berkel zijn ook dit jaar aanwezig bij de Roparun. Als enthousiast team zullen wij weer ons best doen om een mooi sponsor bedrag op te halen voor Stichting Roparun!

Laatste berichten

ContactLike ons

Steun ons!

Rekeningnummer:

Stichting Vrienden van Berkel
1189.88.395 Rabobank
IBAN: NL22RABO0118988395