Lopers

Lopers

Ons Roparunteam bestaat uit 8 lopers, van wie de meesten al redelijk veel ervaring hebben. Voor Edwin en Gertjan wordt het hun eerste Roparun, spannend dus. Samen lopen zij in estafettevorm de route van Parijs naar Rotterdam. Gemiddeld loopt elke loper zo’n 65km in deze twee doldwaze dagen!

Richard Singendonk (Captain)

De Roparun is een avontuur voor het leven. Enerzijds voor die twee crazy pinksterdagen. Twee dagen lang pauzeloos onderweg en de show gaat altijd door. Dat is niet uit te leggen, dat moet je meemaken. Ik wil via die Roparun in mijn drukke leven tijd vrijmaken voor de medemens, omdat ik kanker een verschrikkelijke ziekte vind en dat in familiekring en van dichtbij mee heb moeten maken. Op deze wijze en zolang ik gezond ben, kan ik proberen voor andere mensen de pijn te verzachten en hopelijk ook voor hen een lach op het gezicht te toveren.

Jan van Duin

In 2013 kreeg ik voor het eerst de kans om mee te gaan met Roparun team “de Vrienden van Berkel”. Ik was dat jaar fietser. Ik wist totaal niet wat me te wachten stond. Niet omdat ik er niet naar gevraagd had, maar de Roparun is gewoon niet met woorden te beschrijven. Je moet hem meemaken om te weten wat het inhoudt. Het gaat vooral om het teamgevoel, met 25 toegewijde mensen als team een enorme prestatie neerzetten. En dat allemaal voor het goede doel: zorg voor mensen met kanker. Het avontuur heeft een diepe indruk op mij gemaakt, en ik prijs me gelukkig dat ik sindsdien in goede gezondheid ieder jaar weer mee mocht als hardloper. Ook dit jaar weer, voor mensen die ik ken en heb gekend.

Hanneke Vliet Vlieland

Roparunnen is een groot avontuur. Een avontuur met je team. Een team waarin je sommige mensen heel goed kent en anderen nog nauwelijks. 48 uur lang zijn we volledig op elkaar aangewezen. En 48 uur lang willen we allemaal maar een ding: zo snel en soepel mogelijk de Coolsingel halen. Iedereen vanuit zijn of haar eigen motivatie voor dat ene doel: geld ophalen voor mensen met kanker. Twee dagen afzien om daarmee het leven een stukje aangenamer te kunnen maken, als het er zo toe doet, als je ziek bent. En dat maakt meedoen aan de Roparun zo bijzonder. Ieder jaar is weer anders, iedere keer is het team weer net anders, maar het blijven allemaal indrukken om nooit te vergeten. Team 33 heeft inmiddels een bijzonder plekje in mijn hart. Daarom ga ik wederom met heel veel plezier mee dit jaar als loper.

Guus van Zeeland

Ik mag voor de tweede keer mee als loper van Roparunteam 33: De Vrienden van Berkel. Na mijn eerste deelname afgelopen jaar besef je pas echt goed wat voor een bijzonder evenement de Roparun is. Het is hard werken (en lopen), maar in die paar dagen onderweg ontstaat er een heel hecht team bestaande uit mensen die je eigenlijk helemaal niet, of niet zo goed kent. Ook dit jaar zijn er weer de nodige nieuwe gezichten bij het team. Toch heeft ieder teamlid hetzelfde doel voor ogen: op een goede en snelle manier terug in Rotterdam aankomen en daarbij zoveel mogelijk geld ophalen voor Stichting Roparun. De chemie die ontstaat binnen het team om deze doelen te bereiken is heel bijzonder. Het is een mooi avontuur waaraan ik ook dit jaar weer mijn steentje ga bijdragen.

Matthijs van der Beek

Ik ben Matthijs van der Beek en ga dit jaar alweer voor de vierde keer mee als loper van de Vrienden van Berkel. De Roparun vind ik een prachtig evenement en wederom vind ik het een voorrecht dat ik hier als een kerngezond persoon aan mag meedoen. De gedachte dat ik mensen die lijden aan kanker (en hun omgeving) kan helpen motiveert mij enorm. Dat maakt dit loopevenement ook anders dan alle andere individuele hardloopwedstrijden die ik tijdens het seizoen loop. De Roparun haalt het beste in mij naar boven als atleet. De afgelopen drie edities stond ik versteld dat ik zolang een hoog tempo kon aanhouden. Dit komt zeker ook door de goede chemie in ons team. Iedereen zet zich voor de volle honderd procent in en deze teamgeest maakt deze estafetteloop wel tot iets heel moois. Ook gaat mijn zus Mirjam dit jaar mee als fietser, wat voor mij extra leuk is. Ik kijk er dus alweer naar uit om met deze groep kanjers weer te vlammen in het Pinksterweekend en de komende tijd zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Edwin Reinhoudt

Ik ben Edwin Reinhoudt, woon in Bergschenhoek, ben 46 jaar, getrouwd en trotse vader van 2 zoons. Ik vind het heerlijk om te sporten en ben sinds zes jaar een enthousiaste hardloper. De Roparun heeft voor mij al jaren iets magisch: non-stop rennen in teamverband van Parijs naar Rotterdam in de strijd tegen kanker. Met diep respect hoorde ik de afgelopen jaren de verhalen aan van Roparunners uit mijn omgeving. Vorig jaar werd ik twee weken voor de Roparun gevraagd of ik wilde invallen bij dit binnen Lansingerland toch wel beroemde Roparunteam. Helaas was dat te kort dag en moest ik die kans voorbij laten gaan. Ik voel me dan ook zeer vereerd dat ik dit jaar wel in dit team mijn sportieve steentje mag bijdragen in de strijd tegen die vreselijke ziekte. Voor mij mijn eerste Roparun, maar ik ben al gewaarschuwd dat het zomaar eens niet de laatste zou kunnen zijn. Sponsor ons ruimhartig zodat wij trots kunnen zijn op het bedrag dat wij aan de Stichting Roparun kunnen overmaken. Wij zullen er dan op onze beurt voor zorgen dat u trots kunt zijn op onze prestaties!

Gertjan de Vogel

Even voorstellen...ik ben Gertjan de Vogel, 53 jaar jong en getrouwd met Jantine. We hebben 3 kinderen. Dit jaar doe ik voor het eerst mee aan de Roparun. Via een loopmaat, die vorig jaar met de vrienden van Berkel mee liep, ben ik bij Team 33 terecht gekomen. Het team is erg gedreven en heeft veel ervaring. Ik heb er erg veel zin ik en kijk er naar uit. Voor mij is het weer een nieuwe uitdaging om mijn grenzen te verleggen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er aandacht wordt gegeven aan de goede doelen waar we geld voor inzamelen. Ik heb zelf van dichtbij meegemaakt wat de ziekte kanker betekent voor de patiënt zelf maar ook voor de mensen in de omgeving. Er moet nog veel gebeuren om de ziekte te kunnen bestrijden en daar is elke euro bij gebaat. Daarom vraag ik u om ons team te sponsoren, dan zorgen wij dat het geld op de juiste plek terecht komt.​

Jeroen van Leeuwen

Doneer eenvoudig en snel online: